Sporttilainaamo

Tietoa meistä

INTOHIMO OHJAA TEKEMISTÄ

Krista Kinnunen sai idean Sporttilainaamoon oleskellessaan pidemmän aikaa Pohjois-Ruotsissa 2017. Ruotsissa tämän tyyppinen toiminta on levinnyt laajasti ympäri maata ja siellä toimintaa tukemassa ovat vahvasti myös kunnat ja valtio. Ideasta inspiroituneena Kinnunen kävi puhumassa asiasta Kuopiolaisille yrittäjille ja lopulta toiminta käynnistyi yhteistyössä Bella-Veneiden toimitusjohtaja Raimo Sonnisen ja Kuopion Kaupungin Unto Juutisen kanssa. Ensimmäinen Sporttilainaamo avattiin Kuopion Bellanrantaan vuonna 2018.

Toiminta on 100% voittoa tavoittelematonta. Visiomme mukaan jokaisessa kunnassa on tulevaisuudessa Sporttilainaamo. Kirjastot syntyivät 1900 -luvun alussa ajatuksenaan tarjota jokaiselle mahdollisuuden kasvattaa kulttuurin tietämystä ja sivistää itseään. Samalla tavalla me haluamme tuoda liikunnan ilon ja riemun kaikkien ulottuville ja kierrättämisen avulla myös säästää ympäristöä.

 

JOKAINEN VOI LAITANA JA KAIKKI ON ILMAISTA

Sporttilainaamo tarjoaa kaikille kuopiolaisille mahdollisuuden lainata urheiluvälineitä ilmaiseksi. Meillä ei ole myöskään viivästysmaksuja ja emme kerää sakkomaksuja. Luotamme siihen, että ihmiset tuovat lainaamansa tuotteet takaisin ajallaan. Toiminnan tavoitteena on ensisijaisesti pienentää urheiluun ja liikkumiseen liittyviä kustannuksia, jotta harrastuksen aloittaminen tai yleensä liikkuminen ei olisi perheiden taloudellisesta tilanteesta kiinni. Toiminta palvelee myös matkailijoita. Meistä jokaisella tulisi olla urheilun ja liikkumisen mahdollisuus.

Useimmat tuotteet ovat lahjoituksia. Lapset kasvavat isoiksi välineistä ja aikuiset kyllästyvät lajeihin helposti. Kokemuksemme mukaan ihmiset ovat erittäin onnellisia, kun he voivat lahjoittaa tuotteita meille. On aina parempi vaihtoehto lainata esimerkiksi luistimia juuri sille ajalle kun niitä tarvitsee – siinä säästää sekä ympäristöä että omaa lompakkoa.

Urheiluvälineitä kerätään jatkuvasti lisää lahjoituksina yksityisiltä henkilöiltä, urheiluseuroilta ja muilta yhteistyökumppaneilta. Välineet voivat olla suksia, sauvoja, luistimia, tennismailoja, sulkapallomailoja, polkupyöriä, jääkiekkosuojia, mailoja – mitä tahansa käyttökelpoisia välineitä, joista voi olla vielä iloa jollekin. Tavaroita käytetään uudelleen ja uudelleen, kunnes ne tulevat tiensä päähän.

 

PERUSTA SPORTTILAINAAMO

Jos olet kiinnostunut perustamaan Sporttilainaamon omalla paikkakunnallasi, kerromme mielellämme tarkemmin kuinka saimme toiminnan käyntiin Kuopiossa. Kaikki Sporttilainaamon materiaalit ovat vapaasti käytettävissä ja toimintaa rajoittaa ainoastaan nämä kolme sääntöä:

  1. Sporttilainaamosta jokainen saa lainata
  2. Sporttilainaamosta lainaaminen on täysin ilmaista
  3. Sporttilainaamon toiminnan avulla säästetään ympäristöä