Sporttilainaamo

Näin se toimii

Kodeissa, varastoissa ja autotalleissa lojuu kasoittain tavaraa, joita ei koskaan käytetä. Luistimia ja monoja, joiden käyttäjien jalka kasvoi kauden aikana. Suksia, jotka jäivät käyttämättömäksi kun hiihtoharrastus ei kiinnostanutkaan. Palloja ja mailoja, joilla ei ole pelattu vuosiin. Meidän tehtävämme Sporttilainaamossa on kerätä nämä tavarat yhteen, lainata niitä maksutta eteenpäin ja antaa kaikille mahdollisuus kokea liikunnan riemu. Sporttilainaamon tavoitteena on pienentää urheiluun liittyviä kustannuksia, jotta harrastuksen aloittaminen ei olisi kiinni taloudellisesta tilanteesta.

 

LAHJOITA JA ANNA TOISELLE MAHDOLLISUUS HARRASTAA. 

Löytyykö varastoistasi täysin tarpeettomia tai pieneksi jääneitä urheiluvälineitä? Sporttilainaamoon voi kuka tahansa lahjoittaa ehjiä, käytöstä poistettuja hyväkuntoisia urheiluvälineitä-, -laitteita ja -varusteita. Keräys on käynnissä jatkuvasti ja otamme kiitollisina vastaan kaikki lahjoitukset.

MILLOIN SPORTTILAINAAMO ON AUKI?
Sporttilainaamo on avoinna tiistaista torstaihin klo klo 14-17.

MITEN VOIN LAHJOITTAA?
Jos sinulta löytyy lahjoitettavaa, niin tuo tavarat Bellanrannan Sporttilainaamoon (Siikaranta 9, Kuopio). Sporttilainaamon ollessa suljettuna, voit jättää tavarat Sporttilainaamon ala aulaan.

MITÄ VOIN LAHJOITTAA?
Sporttilainaamoon voi lahjoittaa ehjiä ja hyväkuntoisia urheilu- ja vapaa-ajan välineitä ja varusteita. Varuste on käyttökelpoinen mikäli uskot, että itsekin voisit sitä vielä käyttää. Emme ota vastaan rikkonaisia tai muuten käyttöön soveltumattomia välineitä. Käymme jokaisen lahjoitetun tavaran huolellisesti läpi ja jos jotain on rikki, yritämme korjata sen.

Esimerkiksi:

  • sukset: laskettelu, hiihto
  • luistimet: taitoluistelu, jääkiekko, rullaluistelu
  • kypärät: pyöräily, jääkiekko, laskettelu, skeittaus, moottoriurheilu, ratsastus
  • mailat: salibandy, jääkiekko, pesäpallo, sulkapallo, tennis, golf, squash, pingis
  • kengät: nappikset, lenkkarit, sisäpelikengät, vaelluskengät
  • pallot: jalkapallo, koripallo, lentopallo, rantapallo, tennispallo, amerikkalainen jalkapallo, salibandy
  • muut: frisbee, hyppynarut, mölkky, petanque, laskettelulasit, hulavanteet jne…

MITÄ LAHJOITUKSELLENI TAPAHTUU SPORTTILAINAAMOSSA?
Kun tavaralahjoitus on tuotu Sporttilainaamoon, se tarkastetaan. Siistit, ehjät ja puhtaat tavarat järjestellään hyllyyn odottamaan lainaajia. Ennen hyllyyn menoa tavarat lajitellaan ja siistitään. Lahjoitettuja tavaroita käsitellään aina lahjoittajia kunnioittaen.

 

LAINAA JA KOE LIIKUNNAN RIEMU! 

Sporttilainaamosta voi kuka tahansa lainata täysin ilmaiseksi kaikkia välineitä mitä valikoimista löytyy. Lainattavien tuotteiden määrä vaihtelee, riippuen siitä kuinka paljon kalustoa on lainassa ja siitä kuinka paljon varustelahjoituksia olemme saaneet. Tuotteet ovat pääasiallisesti käytettyjä, mutta aina hyväkuntoisia.

MITEN SPORTTILAINAAMOSTA LAINATAAN?
Sporttilainaamon asiakasta pyydetään aina lainaamisen yhteydessä ensin näyttämään voimassa oleva henkilöllisyystodistus ja sen jälkeen täyttämään lainauslomake. Asiakas saa kopion lomakkeesta ja alkuperäiskappale jää Sporttilainaamoon. Tuotteet lainataan aina siinä kunnossa kun ne ovat ja lainanottaja on vastuussa siitä, että tuotteet palautuvat Sporttilainaamoon samassa kunnossa, sovittuna ajankohtana. Tietyissä tilanteissa alaikäisille lapsille voidaan kieltäytyä lainaamasta varusteita ilman huoltajan suostumusta. Tuotteita ei voi varata.

KUINKA PITKÄ LAINA-AIKA ON?
Tuotteiden laina-aika on 14 päivää. Tarkoituksena on, että kaikki voivat kokeilla erilaisia urheilulajeja ilman kustannuksia.

MILLOIN SPORTTILAINAAMO ON AUKI?
Sporttilainaamo on avoinna tiistaista torstaihin klo 14-17 välisenä aikana, mutta mahdollisuuksien mukaan voimme joskus auttaa myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä kuinka voisimme vastata toiveisiinne.

 

TUE JA AUTA MEITÄ KEHITTÄMÄÄN TOIMINTAA!

Sporttilainaamo syntyi kipinästä rakentaa yhdessä jotain todella arvokasta. Olemme kiitollisia kaikista lahjoituksista.

TUOTELAHJOITUKSET
Sporttilainaamon toimintaa voi tukea usealla eri tavalla. Yleisin tapa on lahjoittaa urheilu- tai vapaa-ajan varusteita, sillä koko toiminta perustuu nimenomaan välinelahjoituksiin.

VAPAAEHTOISTYÖ
Onko sinulla ylimääräistä vapaa-aikaa? Toiveissamme on pitää tulevaisuudessa Sporttilainaamo avoinna jokapäivä. Siihen tarvitsemme vapaaehtoisia, jotka tuntevat paloa urheilua ja hyväntekeväisyystyötä kohtaan. Nämä Sporttilainaamon vapaaehtoiset pitävät ovet avoinna ja huolehtivat lainaustoiminnasta ja tavaroiden vastaanottamisesta Sporttilainaamolla. Sporttilainaamon vapaaehtoisilla on päivystysvuoroja sopimuksen mukaan.